У Славутичі відбудеться воркшоп "Spent Nuclear Fuel Management" у межах конференції INUDECO

У Славутичі відбудеться воркшоп

21-22 вересня 2023 року у місті Славутичі в гібридному форматі відбудеться воркшоп "Spent Nuclear Fuel Management" у межах конференції INUDECO

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу "Агентства регіонального розвитку" міста Славутич.

Конференція INUDECO проходить у місті Славутичі з 2016 року у межах заходів до роковин аварії на Чорнобильській АЕС. Більше 900 науковців та практиків з 20 країн світу взяли участь у конференції, що проходить у місті-супутнику Чорнобильської АЕС Славутичі. Щорічно у події беруть участь представники близько 50 інституцій.

Питання до обговорення на воркшопі "Spent Nuclear Fuel Management":

  • переробка, зберігання та захоронення відпрацьованого ядерного палива в світі та в Україні;
  • поводження з відпрацьованим ядерним паливом на ЧАЕС;
  • корозія відпрацьованого ядерного палива;
  • радіоактивність відпрацьованого ядерного палива;
  • паливовмисні матеріали об’єкта "Укриття".

Організатори воркшопу: комунальне підприємство "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області; Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС"; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Відокремлений підрозділ Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" "Атомремонтсервіс", Славутицька філія Національного технічного університету України "КПІ імені Ігоря Сікорського", ГО "Українське ядерне товариство".

Офіційні мови воркшопу: українська, англійська. Слайди та тези до виступів є необов’язковими, але за наявності слайди готуються виключно англійською мовою.

У зв’язку із ситуацією, що складається через війну в Україні, воркшоп буде проходити в гібридному (очно-заочному) форматі відкритої дискусії.

Організаційний внесок за участь у воркшопі складає 100₴ Всі кошти, зібрані завдяки учасникам конференції, будуть направлені на гуманітарні цілі.

Нагадаймо, що Славутич та НЕФКО підписали грантову угоду на відновлення об’єктів теплопостачання.