У Ворохті рятівника-корупціонера покарали за ухилення від проходження служби

Читать на русском

У Ворохті рятівника-корупціонера покарали за ухилення від проходження служби

У Ворохті рятівника-корупціонера покарали за ухилення від проходження служби

У Ворохті Івано-Франківської області рятувальника місцевого пожежного поста Андрія Поповича засудили за ухилення від проходження служби.

Про це редакція 368.media дізналася із вироку Яремчанського райсуду за ст. 336-1 КК.

Чоловік має спеціальне звання молодшого сержанта служби цивільного захисту. Він служить у ДПРП-9 на посаді водія. У час повномасштабного вторгнення він був у відпустці. У зв’язку з введенням воєнного стану видано наказ про відкликання сержанта із відпустки. Його повідомило про керівництво.

Проте, старший сержант Попович без поважних причин з 25 лютого по 21 березня не виходив на роботу. Після цього начальник обласного управління ДСНС звільнив чоловіка та зняв його з усіх видів забезпечення у запас ЗСУ. Також сержанту повідомили підозру в ухиленні від служби.

У суді Попович визнав провину. У відпустці йому зателефонував керівник з приводу відкликання у зв’язку із мобілізацією, але був поза межами селища Ворохта, не міг одразу приїхати. Надалі на роботу не з’являвся, оскільки зрозумів зі слів керівника, що йому уже не має чого туди приходити. Просив суворо його не карати.

Призначити покарання у виді громадських робіт, оскільки так він зможе працевлаштуватися і таке покарання принесе користь для громадськості.

Чоловіка засудили до покарання у вигляді штрафу в 17 тис. гривень та 240 годин громадських робіт. Цікавим є той факт, що у травні минулого року Поповича засудили до штрафу за спробу підкупу (ч.1 ст.369 КК).