Швейцарія продовжила тимчасовий захист біженців із України

Читать на русском

Швейцарія продовжила тимчасовий захист біженців із України

Швейцарія продовжила тимчасовий захист біженців із України

Швейцарія продовжила тимчасовий захист українських біженців (статус S) на своїй території до 4 березня 2025 року. При цьому країна вносить зміни до програми підтримки українців – їх почнуть активніше працевлаштовувати.

Таке рішення ухвалила 1 листопада Федеральна рада Швейцарії. Зазначається, що у статусі S у цій країні зараз перебуває приблизно 66 тис. біженців з України.

Рішення Швейцарії співвідноситься з аналогічним рішенням Європейського Союзу, який також продовжив тимчасовий захист для українців до 4 березня 2025 року. У Швейцарії зазначили, що головною передумовою для скасування статусу захисту є стабілізація ситуації в самій Україні, причому "в довгостроковій перспективі".

Влада Швейцарії також визначила, що до кінця 2024 року мають бути влаштовані на роботу 40% працездатних українських біженців. Раніше цей показник було встановлено на рівні 20%. Утім, у Швейцарії все ж таки розраховують, що після війни українці поїдуть додому.

"Сприяння інтеграції на ринку праці слугує не лише зниженню витрат на соціальну допомогу. Особи, які шукають притулку з України, також можуть і повинні брати активну участь у громадському житті за допомогою отримання освіти та оплачуваної роботи, а також підтримувати та розвивати свої навички з метою повернення додому в майбутньому", – заявили у Федеральній раді.