На Харківщині десантник ЗСУ отримав п’ять років за викрадення скутера

Читать на русском

На Харківщині десантник ЗСУ отримав п’ять років за викрадення скутера

На Харківщині десантник ЗСУ отримав п’ять років за викрадення скутера

На Харківщині десантник ЗСУ Іван Данилич засуджений за викрадення скутера та крадіжку.

Про це редакція 368.media дізналася з вироку Зміївського райсуду за ч.4 ст.185, ч.1 ст.289 КК.

Подія сталася 5 липня 2023 року в селі Бірки. Гранатометник перебував на території домоволодіння, де побачив скутер Honda Dio, який не зареєстрований у встановленому законом порядку. Данилич незаконно заволодів цим транспортним засобом та пересуваючись на ньому зник з місця, де він знаходився, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду на 17,2 тис. гривень. Крім того, чоловік викрав металеву каністру об’ємом 20 літрів з бензином А-95 вартістю 1,22 тис. гривень.

Обвинувачений у суді заявив, що після бойового завдання, за згодою командира, однак без оформлення будь-яких документів, він виїхав з Мар’їнки до Харкова до своєї дівчини. Проте виявилося, що дівчина його не чекає, що його дуже засмутило. Потім він поїхав у селі Бірки до свого двоюрідного брата. Там він декілька днів проживав на фермі та зловживав алкогольними напоями.

Брат той час поїхав на відпочинок, а він залишився на фермі. Далі він, без дозволу свого брата, заволодів належним йому скутером, на якому здійснив поїздку у пошуках спиртного та продуктів харчування. Біля ставка у села Джгун він зустрів людей, які погодилися купити у нього каністру бензину. Тоді він на вказаному скутері повернувся на ферму до брата, звідки таємно викрав одну каністру бензину. Однак, коли він знову приїхав до ставка, тих людей вже не було. Тому він сховав каністру в кущах. Скутер він хотів повернути, однак по дорозі пробив колесо, тому залишив його біля сторожів, що охороняли ставок.

У подальшому хтось зі сторожів повідомив чоловіку, де знаходиться його скутер, та він його повернув. А каністра з бензином була повернута після того, як він на слідчому експерименті вказав на місце, де її сховав, де вона і залишалася до її вилучення працівниками поліції.

У вчинених кримінальних правопорушеннях щиро розкаявся, виявив готовність нести передбачену законом відповідальність. На питання щодо причин та підстав тривалої відсутності у військовій частині будь-яких обґрунтованих пояснень не надав.

Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі.