Росія намагається закидати ДРГ в Україну через Сумщину – Держприкордонслужба

Читать на русском

Росія намагається закидати ДРГ в Україну через Сумщину – Держприкордонслужба

Росія намагається закидати ДРГ в Україну через Сумщину – Держприкордонслужба

Російська окупаційна армія намагається закидати в Україну диверсійно-розвідувальні групи. Таких заходів ворог активно вживає на кордоні з Сумською областю.

У свою чергу, українські військові при виявленні диверсантів відразу відкривають вогонь на ураження і змушують росіян відходити за кордон. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, російські терористи продовжують обстрілювати прикордонні території у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Найбільше обстрілів та спроб закинути в Україну ДРГ фіксується на Сумщині.

"На відміну від кордону з Білоруссю, ситуація на кордоні з Росією значно інша, напружена, тому що ворог не припиняє обстрілів зі своєї території по території України. Наприклад, за минулий місяць наші прикордонні наряди зафіксували близько 1800 обстрілів, які Росія здійснила по території України. Це по Чернігівщині, Сумщині, Харківщині. Найбільше обстрілів припадає на Сумську та Харківську області. На додаток до цього по Сумському напрямку ворог намагається активно використовувати диверсійно-розвідувальні групи", – сказав Демченко.

Для зміцнення державного кордону українські військові будують фортифікаційні споруди, а також оперативно реагують на спроби ворога перекинути ДРГ. Для виявлення порушення державного кордону захисники використовують БПЛА.

У той же час протидиверсійні резерви відкривають вогонь на ураження і змушують тим самим ворожих диверсантів тікати назад в РФ.

"Наші воїни розуміють загрозу застосування ДРГ, максимально посилюють свою увагу. У фортифікаційному відношенні зміцнюється прикордоння у максимальній близькості до кордону, тому що проводити інженерні роботи в безпосередній близькості до кордону зараз неможливо через обстріли, які здійснює Росія по території України. Щоб виявляти ДРГ застосовуються безпілотні літальні апарати, які моніторять ситуацію по лінії кордону. Під час виявлення ДРГ відразу відкривається вогонь, і вони відходять за лінію кордону. Також є протидиверсійні резерви, які відразу при виявленні диверсантів прямують у те місце, щоб зачистити місцевість від диверсантів", – сказав речник ДПСУ.

Росія намагається закидати ДРГ в Україну через Сумщину – Держприкордонслужба qrxiquikhiqezant