На Львівщині затримали нетверезого водія шкільного автобуса

Читать на русском

На Львівщині затримали нетверезого водія шкільного автобуса

На Львівщині затримали нетверезого водія шкільного автобуса

Біля Городока на Львівщині зупинили водія шкільного автобуса, який сів за кермо у нетверезому стані. Інцидент трапився у середу, 20 вересня. На водія поскаржились мешканці громади за те, що він порушив правила перевезення учнів, а під час перевірки з’ясувалося, що він у стані сп’яніння.

«Управління транспорту та зв’язку організувало перевірку наведених у зверненнях фактів. До перевірки залучили працівників відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті. В ході перевірки складено акт щодо порушення вимог статті 39 Закону України «Про автомобільний транспорт» (відсутність дозвільних документів)», – повідомили в ЛОВА.

Скарга щодо порушення правил перевезення учнів полягала в тому, що водій бере додаткових пасажирів за гроші.

«Автобус має возити учнів до школи, доставляти дітей з менших сіл до базової школи. "Школярики" іноді конкурують з регулярними маршрутами, підбирають пасажирів на платній основі. Коли водія зупинили, у салоні не було школярів, лише дорослі люди», – пояснив начальник управління транспорту та звʼязку Львівської ОВА Степан Рудницький.

Під час перевірки також з’ясувалося, що водій у нетверезому стані. На місце викликали інспекторів поліції, які запропонували водію пройти перевірку на алкотестері Drager, однак він відмовився. Тоді водія доставили в медзаклад Львова. Висновок перевірки показав 0,98 проміле алкоголю у крові водія. На правопорушника склали протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

 qhtiqzuitdiqerant

Які наслідки цього інциденту будуть для водія, буде вирішувати його роботодавець – відділ освіти Городоцької міськради. Але якщо за рішенням суду водія позбавлять водійських прав за нетверезе кермування, він не зможе далі працювати.